Nieuwe editie RAAK Stimuleringsprijs


In 2017 wordt weer een nieuwe RAAK Stimuleringsprijs uitgereikt. De inschrijfdatum van de prijs is verlengd en er zijn dit jaar ook prijzen voor nummer twee en drie!

De winnaar van 2017 ontvangt maar liefst €25.000,-! Het museum dat op de tweede plaats eindigt ontvangt €10.000,- en aan de derde plaats is een prijs van €5.000,- verbonden. Daarnaast ontvangen alle finalisten materiaal en kennis.

Om meer musea kans te laten maken op de mooie nieuwe prijzen is de deadline verlengd tot 12 juni. Op 25 juli zullen de finalisten bericht krijgen en op 1 augustus worden de finalisten bekend gemaakt op de website van de Raak Stimuleringsprijs.

In Nederland zijn 350.000 mensen blind of slechtziend, daarbij zijn er nog eens ruim 600.000 mensen met een oogaandoening. Zij kunnen niet zoals anderen kijken naar de collectie. Nederlandse musea die nog geen specifiek programma hebben voor mensen met een visuele beperking kunnen meedingen naar de RAAK Stimuleringsprijs. Met deze prijs hopen wij musea te inspireren wel een specifiek programma te ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking. Karlijn de Winter van Museum4all is een van de juryleden.