Museum4all wordt onderdeel van Stichting Oren en Ogen tekort

Een blauwe achtergrond die horizontaal naar links van pijltjes overgaat in steeds minder lange streepjes. Op het linkse deel staat in witte en gele letters de tekst Oren en Ogen tekort. Het hart van de O's wordt gemarkeerd met een kruisje. Bij de O van oren zit deze tegen de rand en bij de O van ogen in het midden.

Als je je ergens bijna 7 jaar met hart en ziel voor hebt ingezet, dan neem je daar niet zomaar afscheid van. Het was voor Marjolein Kal en Karlijn de Winter dan ook geen makkelijke beslissing om hun Museum4all uit handen te geven. Vele jaren hebben zij zich ingezet om de toegankelijkheid van musea voor mensen met minder zicht onder de aandacht te brengen en een platform op te zetten waar deze toegankelijkheid in kaart wordt gebracht. 

De site heeft in al die jaren veel museumbezoekers de weg naar een toegankelijk museum helpen vinden en doet dat nog steeds. Tijd was uiteindelijk wat Marjolein en Karlijn parten speelde. Zij besloten op zoek te gaan naar een waardige overnamepartner en zij vonden die in Stichting Oren en Ogen tekort.

Stichting Oren en Ogen tekort is een nieuwe stichting die zich actief inzet om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking. De toegankelijkheid van musea sluit hier dus prima bij aan. De manier waarop de stichting samenwerkt met de doelgroep en ook online veel mensen weet te enthousiasmeren, sprak Marjolein en Karlijn aan. Na een aantal goede gesprekken zijn zij overeengekomen om hun Museum4all hier onder te brengen.

Met ingang van 1 september 2019 komt iedereen die een bezoek brengt aan www.museum4all.eu terecht op een vernieuwde pagina waar de vertrouwde gegevens uit de museumgids terug zijn te vinden. De nieuwsberichten, de gelegenheid tot het aanleveren van input en sociale berichtgeving via Facebook en Twitter blijven. Naast de informatie over de toegankelijke musea komt er op termijn ook een kalender met hierop interessante activiteiten. Met de groei van de stichting zal het aanbod in activiteiten naast rondleidingen in musea uitbreiden met zintuigelijke stadswandelingen en diverse workshops en evenementen.