Je moet het toch eerst proberen

3 mannen betasten een bronzenbeeld waar ze voor staan.

Al geruime tijd werken we aan de opzet van de eerste stadswandelingen. Buiten het zoeken naar mooie unieke plekjes in de stad Rotterdam, het speuren naar mooie verhalen en leuke wetenswaardigheden, is het natuurlijk ook belangrijk dat we zeker weten dat de doelgroep er ook echt wat aan heeft. Daarom werken we zo graag samen met de stichting Beter Zien Anders Kijken en Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam). Zij zijn onze vraagbaak en helpen ons om het beste uit de wandelingen te halen.

Op 3 mei zijn we met een kleine groep slechtzienden op pad gegaan en hebben we een eerste pilotwandeling gelopen. Het was niet alleen de eerste keer dat de gidsen een wandeling mochten presenteren. De slechtzienden maakten voor het eerst kennis met hun eigen stad, op een manier die ze nog niet kenden. Vol verbazing hebben ze geluisterd naar de verhalen achter gebouwen waar ze veel over hebben gehoord, maar die ze nog nooit echt goed hebben kunnen zien. Door de inzet van de gidsen hebben ze een beter beeld gekregen hoe de stad om hen heen er nu eigenlijk uit ziet.

Gelukkig hebben ze ons ook nog tips kunnen geven waar we de wandeling kunnen verbeteren, want daar is het een pilot voor. Op naar nog veel mooie wandelingen!