Het park beleven met je zintuigen

Door de kale bomen van het park is de Euromast nog net te zien. De bomen worden weerspiegeld in het water op het onderste deel van de foto.

Afgelopen weken zijn we met een aantal stadsgidsen met een auditieve en visuele handicap het euromastpark gaan verkennen.

Vanaf deze maand is het mogelijk om zintuigelijke rondleidingen te boeken, waarbij je kennis maakt met de doelgroep en dus ook een kijkje krijgt in het beleven van de stad door je andere zintuigen extra te prikkelen.

Kirsten en Gera zijn de dove gidsen en nemen je mee op een mini reis in en rondom het park. Ze laten je jouw ogen extra gebruiken en leren je gebaren die toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Uiteraard leer je ook typisch Rotterdamse gebaren die passen en horen bij de omgeving.

Met Joan en Marianne beleef je de stad juist op de tast en op je gehoor. Je wordt je nog meer bewust van alle vogels, van hoe een boom voelt van de buitenkant, je bekijkt kunstwerken op geheel andere wijze en je leert te vertrouwen op je buddy.

Al met al is het ontzettend leuk dat Rotterdam i.s.m De Zwaan Events en Stichting Oren en Ogen Tekort, nu ook de mogelijkheid geeft om deze rondleidingen te beleven. https://www.zwartezwaanevents.nl/arrangement/hands-on-tour/ https://www.zwartezwaanevents.nl/arrangement/closed-eyes-tour/