De sterren van de RAAK Stimuleringsprijs

De 3 finalisten met ieder hun gewonnen prijs staan te stralen naast VIncent Bijlo die de prijs uit mocht reiken, en de initiatiefnemers Edith Mulder en Petra van der Wal (Oogfonds), Mariska Sturkenboom (Dedicon) en Marleen Hartjes (van Abbe museum)

Tot het laatste moment was het spannend.
Met 36% van de stemmen liet Sonnenborgh Museum – Sterrenwacht de andere finalisten achter zich en kunnen zij aan de slag om het heelal dichterbij te halen!

Zoals Vincent Bijlo tijdens de uitreiking wist te vertellen, is het heelal een erg onduidelijke materie. De warmte buiten komt volgens hem niet door een ster, de zon, maar door een kachel. En bij een heldere nacht is deze voor hem nog net zo donker als anders, geen ster die de straat verlicht. Met de gewonnen 30.000 euro willen zij het heelal zichtbaar maken, niet alleen voor mensen met een visuele beperking. Door bijvoorbeeld het maanoppervlakte te kunnen laten voelen, hopen zij et heelal tastbaar te maken voor iedereen die hier nieuwsgierig naar is. de ontwikkelingen duren nog wel even maar in 2022 zou iedereen hier van moeten kunnen genieten.

Land Art Delft – Hortus Oculus heeft met 33% van de stemmen uiteindelijk de tweede prijs gewonnen en Kaap Skil met 31% de derde prijs. Ook zij gaan vol enthousiasme aan de slag met hun mooie plannen.