Een kleurrijke afbeelding van de tuin met verharde paden en groene borders

Geurtuin Boerderij Zorgvrij

Geurtuin Boerenerf Spaarnwoude Haal een frisse neus in tuin van Boerenerf Spaarnwoude, want er is van alles te beleven. Speciaal voor visueel gehandicapten en iedereen die wil ervaren hoe rijk hun wereld toch nog kan zijn, is er de geurtuin. Ruik de zomer, snuif de herfst. Ervaar de seizoenen met je ogen dicht en onderga een heuse aromatherapie.

Read More

Een foto van het interieur van de kerk op solder.

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad bevindt zich een klein wonder: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Bezoekers gaan er op ontdekkingstocht in een zeldzaam goed bewaard grachtenhuis uit de 17e eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder.

Read More

Foto van het gebouw van EyE filmmuseum

Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan 55.000 films uit alle genres, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. Iedere dag is het gebouw – met daarin vier filmzalen, tentoonstellingsruimten, een museumwinkel en een café/restaurant – vanaf tien uur open voor iedereen die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd.

Read More

Een lange witte gang met links schilderijen aan de muur en daarvoor tafels met allerhanden informatie.

Historisch Museum Heiloo

In een lange gang loopt een tijdlijn met gegevens over Heiloo van ijzertijd tot nu. In de expositiezaal verzorgen wij wisselende exposities met betrekking tot Heiloo. Er is daar ook een vitrine met zaken rondom de literaire Kring van Heiloo. In de filmzaal worden op verzoek films over Heiloo vertoond. Achterin de filmzaal is een expositie over Stolpersteine in Heiloo.

Read More

De entree van het museum bevind zich in een gele stenen muur en heeft openslaande glazen deuren. Boven de deur zit een zwarte boog met daarin de tekst verzets resistance museum

Verzetsmuseum

Van mei 1940 tot mei 1945 was Nederland bezet door nazi-Duitsland. Hoe reageerden de Nederlanders op de toenemende onderdrukking? U ziet, hoort en leest verhalen over het uitzonderlijke en het alledaagse. De tentoonstelling is bekroond door het Historisch Nieuwsblad. De expositie gaat niet alleen over verzet, maar geeft u ook een beeld van de samenleving waarin het verzet heeft plaatsgevonden. Naast de vaste tentoonstellingen Nederland in de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië & het Verzetsmuseum Junior, organiseert het museum diverse wisselende tentoonstellingen.

Read More

Een aantal jonge bezoekers buigt zich over een grote maquette van de Amsterdamse grachten. Door de lampen is de maquette rood paars gekleurd.

Het Grachtenmuseum

De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd, het leven geleefd. Het is dit verhaal dat in Het Grachtenmuseum op avontuurlijke wijze wordt verteld. Het museum huist in een monumentaal pand aan de Herengracht, waar je in een wervelende tour door 400 jaar geschiedenis reist. Het Grachtenmuseum laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. Het Grachtenmuseum is er voor iedereen die van de stad houdt, of op het punt staat er verliefd op te…

Read More

Een rood bakstenen gebouw in de stijl van de Amsterdamse school.

Museum Het Schip

Museum Het Schip bevindt zich in het fantasievolle volkswoningbouwcomplex dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Door de vorm is het gebouw in de volksmond Het Schip genoemd. Het behoort tot de top van de Amsterdamse School, een stroming in de bouw- en sierkunst die zich over heel Nederland uitspreidde.

Read More

Het museum met roodstenen muren en witte kantelen in de ondergaande zon. Het gebouw kenmerkt zich door zijn ronde toren en hoge schoorsteen.

Museum De Cruquius

Museum De Cruquius is gevestigd in een monumentaal stoomgemaal uit 1849. Het museum vertelt de geschiedenis van de droogmaking van het Haarlemmermeer. In het museum sta je oog in oog hoogtepunten van stoomtechniek en menselijk kunnen. Tijdens de openingstijden kun je de indrukwekkende stoommachine regelmatig in werking zien.

Read More

Een omheind grasveld met uitgestalde vissersnetten. op de achtergrond houtenhuisjes en een witte houten gebogen brug.

Zuiderzeemuseum

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kregen de 2 binnenmeren de naam IJsselmeer en Markermeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied.

Read More

Cobra Museum

In het Cobra Museum in Amstelveen vind je moderne schilderkunst van wereldberoemde kunstenaars als Karel Appel en Corneille. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen van moderne en hedendaagse internationale kunst.

Read More

Ga naar de inhoud