Een foto van meisjes verkleed als jonkvrouwen.

Museum Helmond

Welkom bij Museum Helmond. Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal in de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond. Beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond. Een bezoek is een aanrader voor families, gezinnen, scholen en liefhebbers van kunst en cultureel erfgoed.

Read More

Een klein licht blauw huisje van twee verdiepingen met een groene buxushaag voor de deur. Het huis heeft een grijzen pannendak en het lijkt of het achterste deel van de woning roze is van kleur.

Museum Ton Smits Huis

Museum Ton Smits Huis Van atelierwoning tot geregistreerd museum Eind 1983 opende museum Ton Smits Huis haar deuren. Dit in Eindhoven gevestigde museum is geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Ton Smits (1921-1981). Zijn artistieke nalatenschap vormt de kern van de museumcollectie. Deze collectie telt circa twintigduizend originele cartoons en potloodschetsen én enkele honderden schilderstukken. Museum Ton Smits Huis belicht tevens het levensverhaal van deze kunstenaar, de onderscheidingen die hij heeft ontvangen en zijn succesvolle carrière als publicist van cartoons in Amerikaanse dagbladen en tijdschriften. Het vroegere atelier van het huis is ingericht als expositieruimte. In april 2009 is het Ton…

Read More

Het logo van het museum is in zwart letter Museum slager met daarboven een rode rechte lijn

Museum Slager

Achter de statige gevels van Museum Slager maakt u kennis met ruim een eeuw schilderkunst van de Bossche familie Slager: grondlegger Petrus Marinus Slager, zijn zonen Piet en Frans, dochters Jeannette en Corry, schoondochters Suze en Marie en kleinzoon Tom. Acht schilders in drie generaties van één familie. Van de familie Slager wordt een groot aantal olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen getoond. U ziet hier stadsgezichten van ‘s-Hertogenbosch uit vroeger jaren, landschappen, waaronder vele uit Brabant, de Belgische Kempen en Zuid Europa alsmede dorpsgezichten, stillevens, bloemstillevens en portretten. Naast de expositie van werken uit de eigen collectie biedt Museum Slager…

Read More

Tegen een donkere avondlucht steekt het witte paleis goed af. Op de binnenplaats zijn de bogen rijk verlicht. Het witte gebouw heeft een donker dak

Museum Het Markiezenhof

Museum Het Markiezenhof is hét stadsmuseum van Bergen op Zoom. Het museum is gevestigd in een stadspaleis met binnenplaats.

Read More

een keramieken tegel met daarop blauwe versieringen in de hoeken en in het midden een vrouw in werkkleding die haar schort ophoudt, naast haar staat een mand met wasgoed.

Museum Vekemans

Voorheen: Wasch- en Strijkmuseum. Dit museum toont de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden als wassen en strijken.

Read More

Een grote lichte zaal met witte muren, plafond en vloeren waar kunst tegen de wanden staat en hangt maar ook midden inde ruimte. Een aantal bezoekers bekijkt de kunst in de ruimte.

Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch is een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met wisselende presentaties en tentoonstellingen. Het museum is vernieuwd en in 2013 opnieuw geopend.

Read More

De zijkant van een stenen boerderij met bomen er langs en witte ramen met zwarte luiken in de gevel.

Kempenmuseum De Acht zaligheden

Kempenmuseum De Acht zaligheden is in een boerderij gevestigd. Hier is in beeld en geluid een overzicht te zien en te beleven van de agrarische ontwikkeling van de Kempen van 1900 – 1960.

Read More

Een meisje staat op een grasveld naast een huisje met een rieten dak. Ze heeft een pijl en boog vast en gaat aanspannen om in de schietschijf in de verte te schieten.

PreHistorisch Dorp

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven leert jong en oud over 10.000 jaar historie: van prehistorie tot late middeleeuwen. Wandel door eeuwenoude boerderijen en ga het gesprek aan met historisch figuranten, geheel gekleed in historische stijl.

Read More

Een knal roze houten huisje met wit dak, vormt de entree naar het restaurant

Van Abbemuseum

Museum voor hedendaagse kunst. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 2700 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling.

Read More

Een luchtfoto van het kasteel met binnen de kasteelmuren een hoog bruin stenen kasteel met zilver grijzen daken, ronde torens en groene tuinen.

Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk is een kasteel met stijlkamers. Het heeft een bewogen geschiedenis, er is veel verwoest en weer herbouwd. Het huidige kasteel dateert uit 1835.

Read More

Naar de inhoud springen