Een foto van meisjes verkleed als jonkvrouwen.

Museum Helmond

Welkom bij Museum Helmond. Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal in de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond. Beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond. Een bezoek is een aanrader voor families, gezinnen, scholen en liefhebbers van kunst en cultureel erfgoed.

Read More

Een klein licht blauw huisje van twee verdiepingen met een groene buxushaag voor de deur. Het huis heeft een grijzen pannendak en het lijkt of het achterste deel van de woning roze is van kleur.

Museum Ton Smits Huis

Museum Ton Smits Huis Van atelierwoning tot geregistreerd museum Eind 1983 opende museum Ton Smits Huis haar deuren. Dit in Eindhoven gevestigde museum is geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Ton Smits (1921-1981). Zijn artistieke nalatenschap vormt de kern van de museumcollectie. Deze collectie telt circa twintigduizend originele cartoons en potloodschetsen én enkele honderden schilderstukken. Museum Ton Smits Huis belicht tevens het levensverhaal van deze kunstenaar, de onderscheidingen die hij heeft ontvangen en zijn succesvolle carrière als publicist van cartoons in Amerikaanse dagbladen en tijdschriften. Het vroegere atelier van het huis is ingericht als expositieruimte. In april 2009 is het Ton…

Read More

Het logo van het museum is in zwart letter Museum slager met daarboven een rode rechte lijn

Museum Slager

Achter de statige gevels van Museum Slager maakt u kennis met ruim een eeuw schilderkunst van de Bossche familie Slager: grondlegger Petrus Marinus Slager, zijn zonen Piet en Frans, dochters Jeannette en Corry, schoondochters Suze en Marie en kleinzoon Tom. Acht schilders in drie generaties van één familie. Van de familie Slager wordt een groot aantal olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen getoond. U ziet hier stadsgezichten van ‘s-Hertogenbosch uit vroeger jaren, landschappen, waaronder vele uit Brabant, de Belgische Kempen en Zuid Europa alsmede dorpsgezichten, stillevens, bloemstillevens en portretten. Naast de expositie van werken uit de eigen collectie biedt Museum Slager…

Read More

Een grote open zaal met witte paneelwanden met schilderijen erop. De vloer glimt en het dak is licht en bestaat uit een metalen frame

Museum De Pont

De Pont is vernoemd naar de jurist en zakenman Jan de Pont (1915-1987) uit wiens nalatenschap in 1988 een stichting ‘ter stimulering van de hedendaagse kunst’ kon worden opgericht. Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij die door het Amsterdamse bureau BenthemCrouwel Architekten is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken.

Read More

Links een pui van een glazen gebouw en rechts een stenen gebouw van lichtbruine bakstenen. Het bakstenen gebouw weerspiegelt in de glazen pui

TextielMuseum

Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en een gespecialiseerde werkplaats voor onderzoek en productie maakt het museum uniek in zijn soort. Het is een kennis- en expertisecentrum op het gebied van textiel met een eigen proeftuin: het TextielLab houdt het midden tussen een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van breisels en geweven stoffen en een open atelier waarin innovatie centraal staat.

Read More

Het logo van Nationaal monument kamp vught is de naam van het museum in rode letters met links daarvan een in blauw getekende uitkijktoren zoals die bij de kampen werd gebruikt

Nationaal Monument Kamp Vught

Het museum bevat een binnen- en buitengedeelte. In het herinneringscentrum c.q. museum zijn de vaste en tijdelijke exposities, de gedenkruimte en de reactiewand te zien. Buiten ziet u aan de hand van de natuurstenen maquette hoe groot het kamp is geweest en hoeveel gebouwen er stonden. Om de honderd meter stond er een wachttoren, waarvan u reconstructies ziet. De nagebouwde barak naast de authentieke kamgracht met omheining laat zien hoe de gevangenen werden gehuisvest.

Read More

Tegen een donkere avondlucht steekt het witte paleis goed af. Op de binnenplaats zijn de bogen rijk verlicht. Het witte gebouw heeft een donker dak

Museum Het Markiezenhof

Museum Het Markiezenhof is hét stadsmuseum van Bergen op Zoom. Het museum is gevestigd in een stadspaleis met binnenplaats.

Read More

een keramieken tegel met daarop blauwe versieringen in de hoeken en in het midden een vrouw in werkkleding die haar schort ophoudt, naast haar staat een mand met wasgoed.

Museum Vekemans

Voorheen: Wasch- en Strijkmuseum. Dit museum toont de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden als wassen en strijken.

Read More

Een grote lichte zaal met witte muren, plafond en vloeren waar kunst tegen de wanden staat en hangt maar ook midden inde ruimte. Een aantal bezoekers bekijkt de kunst in de ruimte.

Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch is een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met wisselende presentaties en tentoonstellingen. Het museum is vernieuwd en in 2013 opnieuw geopend.

Read More

De zijkant van een stenen boerderij met bomen er langs en witte ramen met zwarte luiken in de gevel.

Kempenmuseum De Acht zaligheden

Kempenmuseum De Acht zaligheden is in een boerderij gevestigd. Hier is in beeld en geluid een overzicht te zien en te beleven van de agrarische ontwikkeling van de Kempen van 1900 – 1960.

Read More

Ga naar de inhoud