Museum Ton Smits Huis

Een klein licht blauw huisje van twee verdiepingen met een groene buxushaag voor de deur. Het huis heeft een grijzen pannendak en het lijkt of het achterste deel van de woning roze is van kleur.

Museum Ton Smits Huis Van atelierwoning tot geregistreerd museum Eind 1983 opende museum Ton Smits Huis haar deuren. Dit in Eindhoven gevestigde museum is geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Ton Smits (1921-1981). Zijn artistieke nalatenschap vormt de kern van de museumcollectie. Deze collectie telt circa twintigduizend originele cartoons en potloodschetsen én enkele honderden schilderstukken. Museum Ton Smits Huis belicht tevens het levensverhaal van deze kunstenaar, de onderscheidingen die hij heeft ontvangen en zijn succesvolle carrière als publicist van cartoons in Amerikaanse dagbladen en tijdschriften. Het vroegere atelier van het huis is ingericht als expositieruimte. In april 2009 is het Ton Smits Huis officieel geregistreerd als museum. In 2012 is het verbouwd en min of meer teruggebracht in dezelfde staat als toen Ton Smits er nog dagelijks werkte. Er is een vaste expositie van de vele schilderijen die door Smits zijn gemaakt. Zowel olieverfschilderijen als panelen geschilderd in de caseїne-tempera techniek zijn te bezichtigen. Naast de wisselexposities met een thema van het werk van Ton Smits wordt ernaar gestreefd ook werk van andere exposanten voor het voetlicht te brengen.

Locatie:Jacob Reviuslaan 25, 5644TP Eindhoven
Routebeschijving
Website:https://tonsmitshuis.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Geleidehonden toegestaan
  • Hulp of begeleiding mogelijk

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het Ton Smits Huis is voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk. De museumruimte is alleen via een trap te bereiken. Een geleidehond mag meekomen, maar houdt er rekening mee dat het een klein opgezet museum is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content