Voelen aan breisels van slakkenpoep

OP een groene ondergrond kruipt een slak tussen een paar groene blaadjesFoto: Lieke Schreuder

Aanraken mag! ‘We vinden het fijn als iedereen op zijn eigen wijze deze tentoonstelling tot zich kan nemen’, aldus Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Luistermagazine Cultuur, Trends & Mode maakte een uitgebreide audioreportage op de tentoonstelling Biodesign, over de kruisbestuiving van natuur, wetenschap en creativiteit.

Beluister fragment (3:41, mp3)

Het Nieuwe Instituut is een recente fusie van het Nederlands Architectuur Instituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur.

De complete reportage in 5 delen staat in editie 24 van Cultuur, Trends & Mode en is een ideaal begin voor een bezoek aan de tentoonstelling Biodesign die nog t/m 26 januari te bezoeken is in het Rotterdamse Museumpark.  Een audiotour is er niet, maar een rondleiding is altijd mogelijk en aanraken is dus geen probleem.

Editie 24 van CTM kun je als proefnummer (Daisy of streaming) aanvragen bij Aangepast Lezen, tel. 070 – 338 15 00 of per e-mail: abonnee@aangepastlezen.nl.

Over CTM

CTM (Cultuur, Trends & Mode) signaleert tweewekelijks de wereld van kunst, cultuur en mode plus de visuele trends in de samenleving. CTM is er voor mensen met verminderd of geen zicht. Voor mensen die de beeldcultuur willen bijhouden. En die willen weten hoe het straatbeeld plus het landschap om hen heen verandert.

Editie 24 is een Trends-themanummer over De Nieuwe Tijd; vol nieuwe technologieën, oplossingen en verse ideeën van wetenschappers, kunstenaars en alle anderen met een creatieve geest.