Stromend Rotterdam

3 dames zittend op het achterdek van de watertaxi met de Leuvenhaven op de achtergrond

Eind oktober hebben we op een prachtige herfstdag een pilot mogen draaien met 2 dames die Usher hebben en graag mee wilden denken met onze rondleidingen, om deze aan de doelgroep slechtzienden en blinden zo goed mogelijk te verbinden.

We startten op de plek waar de eerste gedempte haven van Rotterdam is ontstaan. We maakten een kleine reis op- en over het Rotterdamse Maaswater, door heden en verleden, langs oude boten tot hypermoderne cruises, van authentiek hotel New York tot het grootste wooncomplex van Nederland, de verticale stad “De Rotterdam” van Rem Koolhaas. 

In deze rondleiding van ongeveer 500m2 is alles te vinden wat Rotterdam vertegenwoordigt. De daadkracht van de arbeiders, de droom van een mooie toekomst, de wederopbouw na WO2, de Maas en de haven die Rotterdam tot een wereldstad maakte. 

In 1,5 uur tijd gingen we van Rotterdam Leuvehaven, over de Maas met de watertaxi onder de Erasmusbrug door, om bij Hotel New York af te stappen en over Kop van Zuid langs het beeld “De Lastdrager” weer over de Erasmusbrug terug te lopen naar de eindbestemming. Deze reis werd uiteraard ondersteund met de nodige zintuiglijke attributen, zoals 3D uitvoeringen van de Erasmusbrug en “De Rotterdam”, verhalen met beeldende uitleg, poëzie en beelden op de route die we kunnen aanraken. Kortom, voor de dames was het een ervaring om niet meer te vergeten. Het was een geslaagde middag.

Vanaf 2020 te boeken.