Eenmalige multizintuigelijke rondleiding in Amsterdam Museum

De rondlopende tekst Amsterdam museum vormt een cirkel. de letters zijn rood

Zie je slecht of ben je blind kom dan samen met je partner, vriend(in), familie of goede buur naar deze eenmalige multi zintuigelijke rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling Opslaan als..Hoe verzamel je de stad? 

Tijdens de rondleiding zullen we niet alleen de voorwerpen en het verhaal via geur, tast, gehoor en passende visuele beschrijving tot leven brengen. Ook gaan we gebruik maken van verschillende methodes waarbij we allemaal, ziend of niet ziend, nieuwe manieren ervaren om een interne voorstelling te maken van het voorwerp en verhaal. 

  • Wanneer? Zondag 8 december 14.00-15.30uur, na afloop praten we graag nog na.
  • Waar? In het Amsterdam Museum
  • Aanmelden? activiteiten@amsterdammuseum.nl
  • Maximaal 24 deelnemers (er zijn twee museumdocenten)
  • De rondleiding is gratis, exclusief entree museum. 

Opslaan als.. Hoe verzamel je de stad? 

In de tentoonstelling geeft het museum een inkijk in zijn gevarieerde collectie van ruim 100.000 objecten die stuk voor stuk een verhaal vertellen over de stad Amsterdam en haar bewoners. Van vreemde snuisterijen tot iconische werken. Van menselijke haarlokjes tot waardevolle schilderijen. Wat verzamelt een stadsmuseum eigenlijk allemaal?

Deze middag leiden wij je rond in deze tentoonstelling met maar liefst 750 objecten die wat zeggen over de stad en zijn bewoners. Een paar authentieke objecten mogen alleen deze dag door jullie aangeraakt worden. Tastbare extra materialen alsook specifieke geuren versterken de beleving van wat er tentoongesteld wordt en er zijn geluiden uit voorbij gevlogen tijden. 

Ook gaan we werken met de methode VTS (visual thinking strategy) waarbij het samen kijken in dialoog tussen degene wie zien en niet zien, een resultaat geeft dat we allemaal meer zien, begrijpen of een betere interne voorstelling kunnen maken. 

En wat teken je op papier of iemand anders rug met enkel een beschrijving van een schilderij?

Na afloop kletsen we graag nog even met je na over wat je van deze verschillende ervaringen vond. 

Heb je vragen vooraf? Mail dan Astrid Fiddelers a.fiddelers@amsterdammuseum.nl

Of kijk op https://www.facebook.com/events/1016529805210329/Of https://www.amsterdammuseum.nl/activiteiten/rondleiding-voor-slechtziende-en-blinde-bezoekers-2