een oude boerderij van lichte bakstenen met rietendak, omringd door een lage haag. Rond de boerderij een grasveld met bomen.

Museumboerdrij Het Ottenshoes

In de boerderij zijn stijlkamers ingericht zoals een boerengezin leefde rond 1850. Op de voormalige deel draait een film: Het Orvelte Dagboek. Dit is een geromantiseerd verhaal gebaseerd op het dagboek van een onderwijzeres die in Orvelte woonde en werkte. Oma emigreerde naar Amerika. Waarom? Haar kleindochter gaat, samen met een Nederlandse student geschiedenis, op zoek naar het verleden van haar oma.

Read More

Een statig lichtbruin bakstenen gebouw met 2 hoge verdiepingen en grijzen dak. De ingang ligt aan een rustig plein

Drents Museum

Het Drents Museum is een van de oudste musea van Nederland. Archeologie speelt een grote rol. Zo is in het museum de oudste boot ter wereld te vinden. Daarnaast bezit het museum een interessante collectie hedendaagse realisme. In de moderne vleugel is ruimte voor populaire exposities, zoals in 2013 de tentoonstelling van de Dode Zeerollen.

Read More

Een reclame uiting met een foto van een beeld uit het museum met daarvoor de tekst Hunebed Centrum

Hunebed Centrum

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Read More

Een reclame poster van het museum met de tekst dat het Gevangenis museum vernieuwd is.

Het Gevangenismuseum

In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen.

Read More

Het museumpand op een zonnige dag, met roze bloemen en een groen grasveld op de voorgrond

Museum Valse Kunst

Kunst met een glimlach Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt. In het voormalige gemeentehuis van Vledder hangen veel vervalsingen. Wat beweegt meestervervalsers als Han van Meegeren of Geert Jan Jansen om schilderijen te vervalsen. Dat verhaal vertellen we je tijdens de gratis rondleiding in dit voor de wereld unieke museum. Het museum heeft ook een internationale collectie glaskunst en werken van Drentse kunstenaars als Roessingh en Dozy. In het museum zijn meerdere exposities. Kijk op onze website welke expositie…

Read More

Ga naar de inhoud