Bronzen maquette Markiezenhof

Op een grote stenen tafel staat buiten het gebouw een bronzen maquette van het Markiezenhof. De gebouwen, paleismuren en binnentuin zijn tot in detail uitgevoerd in deze miniatuur versie van het imposante stadspaleis.

Sinds 10 oktober 2019 is het Markiezenhof trots bezitter van een bronzen maquette van het Stadspaleis. Mensen met een visuele beperking kunnen nu een beter beeld krijgen van dit imposante gebouw.

Op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof prijkt sinds donderdag 10 oktober deze prachtige bronzen maquette van het Markiezenhofcomplex. Door de aanvulling van brailleschrift en de gedetailleerdheid van het kunstwerk kunnen blinden en slechtzienden nu een idee krijgen van hoe het Markiezenhof er uitziet en zo nog meer genieten van ons stadspaleis.

Het kunstwerk is als lustrumcadeau door Lions club Bergen op Zoom Scaldis aan de stad Bergen op Zoom geschonken. De manquette is ontworpen en vervaardigd door kunstenaar Léon Vermunt en mede mogelijk gemaakt door Meeussen Fonds. Met deze maquette heeft het museum een juweel in handen gekregen om het gebouw te kunnen visualiseren voor blinden en slechtzienden.

Als iemand niet meer kan zien is diegene afhankelijk van een beschrijving om te kunnen visualiseren hoe een gebouw eruit ziet. Een gebouw is immers veel te groot om op de tast te verkennen. Door de miniatuurversie van deze maquette is dat ineens wel mogelijk. Door met de handen het gebouw te verkennen wordt duidelijk hoe de torens op de daken zijn gesitueerd. Waar de binnentuin te vinden is en hoe klein de ramen in het gebouw eigenlijk zijn.

We zijn erg benieuwd naar de reacties vanuit de doelgroep, hoe zij deze maquette hebben ervaren. Het is in ieder geval een bezoek waard om de maquette eens te gaan verkennen.