BiG komt eraan!


Stichting Oren en Ogen Tekort lanceert 2 oktober 2021 een nieuw initiatief om kunst toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking. Vanaf dat moment is Beeld in Geluid (BiG) voor iedereen beschikbaar!

Beleven in de openbare ruimte

Nederland is een rijk land als het gaat over kunst en cultuur. We hebben een grote schat aan kunst die tentoongesteld wordt in de openbare ruimte. In het park, op boulevards, op straat. Kunst die 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bezocht kan worden. Kunst waar mensen gewoon langs lopen, vaak zonder er écht naar te kijken.

Maar áls je dan kijkt, kan het je verwonderen, verbazen, ergeren of misschien wel ontroeren. Kijken naar beelden maakt wat bij mensen los, of je de boodschap achter het beeld nu kent of niet. En het leuke van deze vrij toegankelijke kunst, je mag er ook gewoon aan zitten!

Kunst toegankelijk(er) voor iedereen!

“Het is onze missie om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking. Na Op de tast in Maassluis afgelopen jaar, richten wij ons dit keer op kunst die 24/7 te bezoeken is. Kunst waar je niet voor naar een museum hoeft te gaan, maar waar je ieder moment van de dag van kan genieten. Stichting Oren en Ogen Tekort gaat kunst in de openbare ruimte BiG maken!”, aldus initiatiefneemster Elvera van Leeuwen.

Stichting Oren en Ogen Tekort gaat beelden voorzien van een beeldbeschrijving en zet beeld dus letterlijk om in geluid. Daarom heet het project ook Beeld in Geluid, BiG, kunst om te horen! En de voorbereidingen zijn in volle gang! Zo zijn wij samen met Voorall met de doelgroep op pad gegaan om de juiste insteek van de route in Den Haag te bepalen. Het is natuurlijk zeer belangrijk dat de doelgroep veilig op pad kan!

Wij zijn BiG!

Wil je kennis met ons maken? Leuk! Ons team vertelt je om te beginnen heel graag waarom zij bijdragen aan dit project!

Wil je meer weten? Laat je gegevens hieronder achter om op de hoogte te blijven of mail naar info@orenenogentekort.nl. We vinden het heel fijn als je het project ook deelt in jouw netwerk!

  We doen het niet alleen

  Het project Beeld in Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door:

  Logo gemeente Den Haag
  Een groen met blauwe letter R met twee slierten er doorheen in dezelfde kleur. Daarachter in Donkerblauwe letters de tekst Gemeente Rotterdam

  In de verschillende steden werken we nauw samen met de volgende organisaties:

  Logo scribit.pro
  Logo stroom Den Haag
  Logo Voorall, voor hagenaars met een beperking

  Meer informatie over deze organisaties kan je vinden op de partner pagina of luister naar de beschrijving door op de afbeelding te klikken.
  Alle illustraties van Beeld in Geluid zijn gemaakt door @JikkeKuiper