Entree van het museum met 4 hoge vlaggenmasten waar tegen een ronde entree is getimmerd van houten latten De entree heeft een open karakter met afgeronde luifel en glazen pui.

CODA

CODA Museum Apeldoorn is toonaangevend. Niet alleen als het gaat om onze sieradencollectie, de collectie moderne beeldende kunst en kunst en sieraden van en op papier, maar ook wat de collectie houten ADO speelgoed betreft. Daarnaast toont CODA ook wisselende historische presentaties over Apeldoorn en omgeving. De combinatie van het tonen van (beeldende) kunst en cultureel erfgoed maakt dat CODA Museum een bezoek meer dan waard is. CODA Museum: een plek vol verwondering, inspiratie, verleiding.

Read More

Cobra Museum

In het Cobra Museum in Amstelveen vind je moderne schilderkunst van wereldberoemde kunstenaars als Karel Appel en Corneille. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen van moderne en hedendaagse internationale kunst.

Read More

Het atrium met glazen dak en marmeren vloer

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is geheel gerestaureerd en verbouwd. Naast schilderkunst uit de Middeleeuwen en de 18de en 19de eeuw vind je hier ook beeldhouwkunst, kunstnijverheid en moderne kunst. Verschillende routes belichten een ander deel van de collectie.

Read More

Het historische gebouw met de moderne aanbouw waar de entree in is gevestigd. In de volksmond wordt de aanbouw ook wel de badkuip genoemd omdat de vorm er iets van weg heeft.

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving

Read More

Het logo van het Centraal museum

Centraal Museum

Centraal Museum Utrecht, open huis vol ontdekkingen. Van Scorel tot Bruna tot Viktor & Rolf. Van Rietveld tot Utrechtse Caravaggisten, van Bloemaert tot Marlene Dumas. Klassiek naast modern, vormgeving naast Utrechtse stadsgeschiedenis, experimenteel naast monumentaal. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt. Laat je verrassen.

Read More

Een afbeelding van een schilderij van Mondriaan herkenbaar aan de verschillende rechthoekige vlakken in rood, geel, blauw en wit, omrand met dunne en dikke zwarte lijnen

Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag is een van Nederlands grootste en best bezochte musea voor moderne kunst. Het is gevestigd in een betoverend gebouw van de architect Berlage. De collectie, met 165.000 kunstwerken, is internationaal toonaangevend en bevat onder andere moderne en hedendaagse beeldende kunst, fotografie, mode en toegepaste kunst. Per jaar organiseren we ongeveer dertig tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Fotomuseum Den Haag en GEM, Museum voor actuele kunst behoren ook tot Kunstmuseum Den Haag.

Read More

Ga naar de inhoud