Logo Dordrechts museum

Dordrechts Museum

Opgericht in 1842 en daarmee een van de oudste musea van Nederland. Achter de historische gevel ontdek je zes eeuwen schilderkunst.

Read More

Een wit huis met rode dakpannen, gewoon in een straat. Boven de ingang hangt een vlag en de er staan rode banken onder het raam.

Voerman MuseumHattem

Het Voerman Museum Hattem is een museum voor kunst, historie en archeologie. De collectie schilderijen van vader en zoon Jan Voerman vormen het hart van het museum. Senior is bekend geworden van zijn ijsselgezichten en junior van de Verkadeplaatjes. Daarnaast is er kunst van kunstenaars die Hattem bezochten of als onderwerp kozen, zoals Jo Koster, Be Thoden van Velzen, Johannes Bosboom, Adrianus Eversen en meer. De stadsgeschiedenis van Hattem is hier ook te vinden. Bijvoorbeeld de geschiedenis van de patriot Herman Willem Daendels en het verhaal over het kasteel de Dikke Tinne. De archeologie komt aan bod bij bijvoorbeeld de…

Read More

Het rood bakstenen gebouw ziet er vrolijk uit door de rode luiken en witte ingemetselde strepen en bogen boven de ramen

Museum Flehite

Museum Flehite is het (kunst)historisch museum van de stad Amersfoort. Gevestigd in drie historische panden toont het museum de geschiedenis van de stad en brengt het telkens weer andere tentoonstellingen met (inter)nationale kunst uit de periode van grofweg 1850 tot 1950. Het museum is een plek waar regelmatig aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van Amersfoort (van Mariamirakel tot Eysink-motorfietsen) én tot ‘huismuseum’ van de kunst van enkele gepassioneerde Nederlandse verzamelaars.

Read More

Ga naar de inhoud