Blauwe cirkel met in witte letters het woord Pit. Rechtsboven en linksonder van de cirkel staan 3 rode lijnen die een kwart van een cirkel groot zijn en naar buiten steeds dikker en langer worden.

PIT Veiligheidsmuseum

Pit is het nationale veiligheidsmuseum. Het gaat over de geschiedenis van de veiligheid en hulpverlening door de brandweer, de politie en de ambulance.

Read More

Het logo van het Universiteitsmuseum Utrecht; een zwart rondje met daarin een gele zon met stralen tot de rand van de cirkel. In het midden een rood wit schild.

Universiteitsmuseum Utrecht

Ga samen op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in het Universiteitsmuseum Utrecht. Hier kijk je mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en van nu. Trek een labjas aan en doe zelf proefjes in het Jeugdlab. Museumtuin de Oude Hortus is, met zijn kassen vol exotische bomen en planten, een verrassend stuk groen midden in de stad: elk seizoen weer anders!

Read More

Een foto van een lichtgeel bloemetje met 6 grote buitenblaadjes en 6 kleinere binnenblaadjes van donkerder geel met uit het hart een lichtgele stamper.

Hortus Botanicus

Hortus Botanicus in Leiden is een botanische tuin met museumstatus. Een wekelijkse museumavond is er niet, maar jaarlijks in juli en augustus verandert dat. Dan is de tuin elke vrijdagavond geopend i.v.m. het Hortusfestival. Het Hortusfestival is een jaarlijks festival in de horti van Haren, Putten, Amsterdam, Utrecht en Leiden. 

Read More

Ga naar de inhoud