Het museumpand op een zonnige dag, met roze bloemen en een groen grasveld op de voorgrond

Museum Valse Kunst

Kunst met een glimlach Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt. In het voormalige gemeentehuis van Vledder hangen veel vervalsingen. Wat beweegt meestervervalsers als Han van Meegeren of Geert Jan Jansen om schilderijen te vervalsen. Dat verhaal vertellen we je tijdens de gratis rondleiding in dit voor de wereld unieke museum. Het museum heeft ook een internationale collectie glaskunst en werken van Drentse kunstenaars als Roessingh en Dozy. In het museum zijn meerdere exposities. Kijk op onze website welke expositie…

Read More

Een afbeelding van een schilderij van Mondriaan herkenbaar aan de verschillende rechthoekige vlakken in rood, geel, blauw en wit, omrand met dunne en dikke zwarte lijnen

Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag is een van Nederlands grootste en best bezochte musea voor moderne kunst. Het is gevestigd in een betoverend gebouw van de architect Berlage. De collectie, met 165.000 kunstwerken, is internationaal toonaangevend en bevat onder andere moderne en hedendaagse beeldende kunst, fotografie, mode en toegepaste kunst. Per jaar organiseren we ongeveer dertig tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Fotomuseum Den Haag en GEM, Museum voor actuele kunst behoren ook tot Kunstmuseum Den Haag.

Read More

Een computer weergave van het museumgebouw dat is opgetrokken uit donkerrode bakstenen met een grijs pannendak.

Museum MORE

Museum MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Er hangen schilderijen van onder andere Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch en Charley Toorop.

Read More

De binnenplaats van het hofje is groen gekleurd door de heggen en grasveldjes met daarin rozenperkjes. Het gebouw is van licht oranje bakstenen met een grijs pannen dak.

Museum Hofje van Mevrouw van Aerden

Majestueus aan de rivier de Linge in Leerdam ligt het Hofje van Mevrouw Van Aerden. Het Museum Hofje van Mevrouw van Aerden nodigt je uit voor een veelzijdig bezoek en toont je een verrassende collectie 17e eeuwse meesters. Je krijgt via een rondleiding met gids inzage in de geschiedenis van en het leven in het Hofje.

Read More

In de serre van het gebouw staan een aantal grote beelden opgesteld.

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum ligt in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het bestaat uit een museumgebouw, beeldenpark en beeldenbos.

Read More

Een foto van de achterzijde van het museum met het restaurant dat grenst aan de tuin waar een aantal beelden in staan.

Museum Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is momenteel gesloten wegens een grootschalig renovatie. Het programma loopt wel door en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren, in Rotterdamse schoolklassen en in 2021 in Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea. Check de pagina van het museum voor de meest actuele informatie.   Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. In het jaar 1849 laat de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam. Met de verwerving van de collectie Van Beuningen in 1958 wordt de naam van het museum…

Read More

In een witte open kast staan, liggen en hangen verschillende zilveren keukenspullen zoals lepels, kannen, schalen en pannen.

Het Depot

In een oud universiteitsgebouw, midden in het arboretum van de Universiteit van Wageningen ligt Beeldengalerij Het Depot. In deze galerij staan allerlei torsen en fragmenten. Stichting Het Depot biedt beeldhouwers een steuntje in de rug zodat ze zich verder kunnen ontplooien en biedt bezoekers, ook mensen met een (visuele) beperking, de kans om met nieuwe beeldhouwkunst in aanraking te komen.

Read More

Een foto van de lichte grote zaal met stenen vloer en pilaren waar tussen op plateaus diverse kunstwerken zijn gepositioneerd in de ruimte

Museum Beelden aan zee

Museum Beelden aan Zee is gespecialiseerd is in moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst. Het museum is in 1994 opgericht door het verzamelaarsechtpaar Scholten-Miltenburg. Aan het museum is een onderzoekscentrum verbonden: het Sculptuur Instituut. Beiden zijn gevestigd in een bijzonder gebouw van Wim Quist in de duinen van Scheveningen.

Read More

Een modern gelijkvloers gebouw met licht bruine stenen muren en een ingenieus dak voor de beste lichtval naar binnen staat op een groen vlak grasveld

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is sinds september 2016 een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst in Wassenaar. Het museum is gebouwd op landgoed Voorlinden en ligt tegen de Wassenaarse duinen aan. Een prachtig landschap voor een wandeling voor of na het museumbezoek.

Read More

Naar de inhoud springen