Een foto van de voorzijde van de synagoge met koepelvormig grijs dak. De voorzijde is versierd met gouden schilderingen en heeft een rode brede voordeur.

Synagoge van Enschede

De synagoge van Enschede is een monumentaal gebouw uit 1928. Zowel het exterieur als het interieur is ontworpen door de architect Karel de Bazel. De oosterse sfeer komt goed tot uitdrukking in de enorme koperen koepel die het pand siert. Prachtige glas-in-loodramen vertellen verhalen uit de Tenach, de joodse Bijbel. Mozaïeken in goud vullen deze verhalen aan.

Read More

Een foto van een van de tentoonstellingszalen met veel schilderijen aan de wand

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding. Want het is de verbeelding waarmee we vorm en betekenis geven aan onze wereld.

Read More

twee dames in Staphorster klederdracht an achter in beeld gebracht

Museum Staphorst

Museum Staphorst biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden te ontdekken. Het museum is gevestigd in een traditioneel gebouwde boerderij. De voorkamer is op een typisch Staphorster manier ingericht. Het gedeelte dat vroeger de stal was, is ingericht als expositieruimte. Hier vindt u wisselende exposities waar streekdracht, sieraden een belangrijke plaats innemen. Op de bovenverdieping zijn wisselende tentoonstellingen. Voor de kinderen is er een aparte speelruimte waar ze op een kennis kunnen maken met de Staphorster spelletjes en zich kunnen verkleden in de Staphorster klederdracht.

Read More

De entree van het museum met glazen pui en stenen trappen met daarop mensen die genieten van het zonnetje.

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe is een museum voor beeldende kunst in Enschede. Rijksmuseum Twenthe vormt samen met TETEM kunstruimte en museum TwentseWelle het cluster Roombeek Cultuurpark. Rijksmuseum Twenthe is voortgekomen uit een initiatief van de Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek die zijn schilderijencollectie in een nieuw rijksmuseum in Enschede wilde onderbrengen.

Read More

Museumzaal met vide en grote hoge ramen met daarin een grote groene machine met pijpen en stuurwielen.

Oyfo Techniekmuseum

Oyfo Techniekmuseum is de schatkamer van het industrieel erfgoed in het oosten van Nederland. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. Bekijk de prachtige collectie, zet machines zelf in beweging, bedien de interactieve wereldbol en speel games! Alles is aanwezig om iedereen in het gezin enthousiast te laten worden over techniek.

Read More

Een grieks aandoende tempel is de voorgevel van museum de Fundatie. Op het dak een grote lichtblauwe eivormige koepel met blauw glazen raam erin.

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die door voormalig Boymans directeur Dirk Hannema bijeen werd gebracht en later belangrijke aanvullingen kende met onder meer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee schitterende locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle. De zienswijzen hebben het museum bezocht in 2019. Hier kun je het belevingsverslag van het Museum de Fundatie vinden.

Read More

Ga naar de inhoud