Midden in de natuur tussen de bomen en een groen grasveld ligt aan het eind van een klinkerweg een imposante boerderij waar het museum in is gevestigd.

Het MOW | Museum Westerwolde

Het geheel vernieuwde MOW is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe grote wisselexpositie, permanent werken van magisch realist Lodewijk Bruckman en ruimte voor regionale kunstenaars.

Read More

Aan het eind van een groen grasveld, omgeven door bomen, ligt een cremekleurige villa met rood pannendak. Boven de pompeuse ingang met pilaren en een trap ligt een dakkapel met balkon

Streekhistorisch Centrum

Ontdek in het Streekhistorisch Centrum de geschiedenis van de Kanaalstreek. Het is gevestigd in een monumentale villa uit 1884. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisselexposities over uiteenlopende thema’s, en gedurende het winterseizoen elke zondagmiddag een lezing of concert. Het documentatiecentrum biedt mogelijkheden voor eigen historisch onderzoek.

Read More

Op de luchtfoto is het vierkante terrein van het museum goed te onderscheiden. Het museum gebouw is omsloten door een brede slotgracht waaraan groen tuinen met witte paden liggen. Het gehele terrein wordt omsloten door brede hoge haag van bomen.

Landgoed Verhildersum Leens

Ontdek en beleef de geschiedenis van noordwest Groningen op Landgoed Verhildersum Leens, vlakbij de Waddenzee en het Lauwersmeergebied. Omgeven door tuinen en singels ligt Verhildersum te midden van wierden, kanalen en velden. Dit museale landgoed vertelt het verhaal van het Hogeland in de 19e eeuw, over oude adel en nieuwe borgbewoners, een innovatieve, opkomende boerenstand en de landarbeiders. Maak kennis met de bewoners, ontdek hun verhalen en hoe ze leefden. Het verleden komt tot leven in de compleet ingerichte woningen, bijzondere exposities en allerlei evenementen en activiteiten

Read More

Een straat met bakstenen gebouwen en op de kade een schip.

Museum aan de A

Museum aan de A is de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het Museum aan de A verlegt de koers van de Noord-Nederlandse scheepvaart naar een museum over de stad en provincie. Een museum van, voor en over Groningen. Hier werken we aan de verhalen van Groningen en Groningers. Natuurlijk blijven we ook verhalen over de Groninger scheepvaart vertellen. Want Groningen zonder scheepvaart zou Groningen niet zijn. Museum aan de A wordt voor iedereen.

Read More

Het witte gebouw op de achtergrond is nauwelijks te zien door de gele bloemenzee op de foto

Hortus Haren

De Hortus botanicus Haren is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland.

Read More

Een statig gebouw van rode bakstenen met een grijs pannen dak. De hoek van het pand heeft een torentje en op het dak staan kleine dakkappellen.

Veenkoloniaal Museum Veendam

Het Veenkoloniaal Museum in Veendam is een regionaal museum over de Groninger Veenkoloniën. Er wordt in het museum aandacht besteed aan de archeologie van de Veenkoloniën, de vervening en de daar aan verbonden en volgende veenkoloniale binnen- en zeevaart, de strokartonindustrie en de aardappelzetmeelindustrie.

Read More

Een zwart hek in Witte pilaren sluit de oprijlaan af naar het statige witte gebouw dat omgeven is door groene bomen en grasvelden met struiken.

Museum Vosbergen

Museum Vosbergen toont muziekinstrumenten in historisch perspectief en is gevestigd in een statige villa in het fraaie landgoed Vosbergen. De ca 800 instrumenten zijn gedurende meer dan zestig jaar verzameld en gerestaureerd door Dick Verel, die samen met zijn echtgenote Rieteke het museum tot stand bracht.

Read More

Ga naar de inhoud