Lijkt het je leuk om als stadsgids of vrijwilliger voor Stichting Oren en Ogen Tekort aan de slag te gaan? Als stadsgids in je ‘eigen’ gemeente een paar keer in het jaar een stadswandeling aanbieden? Waarbij jij als gids alle ins en outs kunt vertellen van de bezienswaardigheden tijdens de wandeling.
Of help je liever een paar uurtjes per week/ maand mee aan de verdere uitbouw van de naamsbekendheid van Stichting Oren en Ogen Tekort (marketing), of wil je de toegankelijkheid bij musea verbeteren?
Neem dan contact met ons op. Dan maken we graag een kennismakingsgesprek.
Met de stadsgidsen is er periodiek een andere plaats aan de beurt, waarbij de stadsgids een rondleiding geeft. Teambuilding en ervaringen uitwisselen. Maar ook met andere vrijwilligers proberen we op een gezellige wijze (zowel online als fysiek) de contacten te verstevigen.
Gedragscode en preventiebeleid
Onze gedragscode en preventiebeleid is beschikbaar op de website met alle daarbij behorende contactgegevens. Op die manier laten we zien dat we het thema serieus nemen. Bezoekers kunnen zien dat we actief bezig zijn om een sociaal veilige omgeving te creëren, en welke regels we daarbij hanteren. Tevens kunnen ook mensen van buiten vinden bij wie zij misstanden binnen de organisatie kunnen melden.
Vertrouwenspersoon
Stichting Oren en Ogen Tekort heeft een contract afgesloten met een externe partij. Zij is geheel onafhankelijk. Zie www.invitaehr.nl (mevrouw T. van Galen). De contactgegevens zijn voor onze vrijwilligers beschikbaar.
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is, naast het hebben gedragsregels, één van de maatregelen waarmee Stichting Oren en Ogen Tekort een sociaal veilige omgeving wil creëren. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van personen. Daarbij vermindert het de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan, een daaraan gerelateerde functie binnen de stichting kan uitoefenen.
Als stichting zijn wij van mening dat er uniformiteit gecreëerd dient te worden. Daarom is er besloten om alle vrijwilligers die (in)direct werkzaam zijn met kwetsbare personen te voorzien van een VOG. Pas dan kunnen wij als stichting Oren en Ogen Tekort uitstralen dat wij voor de volle 100% achter ons beleid staan en dat wij dit ook van onze vrijwilligers en bestuur verwachten.
Als je als vrijwilliger bij ons aan de slag gaat, zullen wij de aanvraag voor een VOG verzorgen.