Welkom
Welkom bij Stichting Oren en Ogen tekort

Oren en Ogen tekort

De stichting die zich inzet voor mensen met een zintuigelijke uitdaging
EMAIL
info@orenenogentekort.nl
Menu
  • Welkom
  • Onze projecten
  • Beeld in Geluid
  • Nieuws
  • Zintuiglijke stadswandelingen
  • Museum4all
  • ‘Met een frisse blik!’

Statuten

Hieronder de uitgeschreven statuten van stichting Oren en Ogen tekort zoals ze op 6 mei 2019 zijn opgesteld door Gover Spil Notarissen. Een PDF van de officiële gedeponeerde statuten kunt u hier downloaden.

– AFSCHRIFT –

akte van oprichting van de stichting Oren en Ogen tekort, gevestigd te Midden-Delfland.

Aktedatum: 6 mei 2019

Oprichting stichting DHZ 2019.00115801 /lwe/na

Vandaag, zes mei tweeduizend negentien, verscheen voor mij, mr. Jan Jacob de Joode, toegevoegd notaris, hierna te noemen: notaris, bevoegd om akten te passeren in het protocol van mr. Franciscus Wilhelmus Wouter Mary Govers, notaris te Capelle aan den IJssel de volgende persoon: mevrouw Elvera van Leeuwen, wonende te 2636 BE Schipluiden (gemeente Midden-Delfland), Prunusstraat 13, geboren te Maassluis op drieëntwintig november negentienhonderd negenenzeventig, houdster van paspoort NU509LPL2 (afgegeven te Midden-Delfland op achttien april tweeduizend achttien), geregistreerd partner van Frank Adrianus Maria Roessen.

De verschenen persoon verklaarde bij deze akte een stichting op de richten en daarvoor de volgende statuten vast te stellen:

Artikel 1, Naam en Zetel

  1. De stichting heet: Stichting Oren en Ogen tekort
  2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Midden Delfland

Artikel 2, doel

  1. het doel van de stichting is: kunst en cultuur toegankelijk maken voor mensen met een visuele- en/of auditieve beperking.
  2. De stichting heeft ook tot doel het verrichten van alle verdere handelingen, die met het hiervoor genoemde doel in de ruimste zin verband houden of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn.
  3. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijke door:

a. Het organiseren van toegankelijke activiteiten;
b. Het adviseren van organisaties hoe zij activiteiten toegankelijk kunnen maken voor deze doelgroep;
c. Het opzetten van een buddy programma.

4. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Artikel 3. Vermogen

Het vermogen van de stichting kan worden gevormd door:

  1. bijdragen van hen, die met het doel van de stichting sympathiseren;
  2. bijdragen van degenen in wiens belang de stichting werkzaam is;
  3. subsidies;
  4. erfrechtelijke schenkingen;
  5. opbrengsten van activiteiten van de stichting;
  6. alle anderen baten.

Artikel 4, Bestuur: samenstelling, wijze van benoemen

  1. Het bestuur van de stichting bestaat uit een door het bestuur vast te stellen aantal bestuurders met een minimum van drie bestuurder(s).
  2. De bestuurders worden benoemd en geschorst door het bestuur. het bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, secretaris en een penningmeester. De functies van secretaris en penningmeester kunnen door één persoon worden vervuld.
  3. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd.
  4. Ingeval van één of meer vacatures in het bestuur behoudt het bestuur zijn bevoegdheden.
  5. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden, behoudens eventueel een niet bovenmatig vacatiegeld. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Artikel 5, Bestuur: taak en bevoegdheden

  1. Het bestuur is belast met het besturen van de stichting.
  2. Het bestuur is niet bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging, vervreemding of bezwaring van registergoederen, tenzij het besluit wordt genomen met algemene stemmen van alle in functie zijnde bestuurders.
  3. het bestuur is niet bevoegd te besluiten tot het aangaan van een overeenkomst, waarbij de stichting zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterkt maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een ander verbindt, tenzij het besluit wordt genomen met algemenen stemmen van alle in functie zijnde bestuurders.
  4. Erfstellingen mogen slechts onder het voorrecht van boedelbeschrijving worden aanvaard.

Artikel 6, Bestuur: vergaderingen

  1. De vergaderingen van het bestuur worden gehouden in Nederland op de plaats als bij de oproeping is bepaald.
  2. Jaarlijks binnen zes maanden na afloop van het boekjaar wordt een vergadering van het bestuur (de jaarvergadering) gehouden, waar in elk geval aan de orde komt de vaststelling van de balans en de staat van baten en lasten. Daarnaast wordt per jaar nog één vergadering gehouden.
  3. Vergaderingen kunnen ook worden gehouden door middel van audio- of videocommunicatie.
  4. ook wordt er een vergadering gehouden, wanneer één van de bestuurders daartoe de oproeping doet.
  5. De oproeping tot een vergadering moet ten minste zeven dagen tevoren gebeuren. De dag van de oproeping en die van de vergadering niet meegerekend. De oproeping kan door middel van een oproepingsbrief of langs elektronische weg.
  6. Een oproeping vermeldt, de plaats en het tijdstip van de vergadering en de te behandelen onderwerpen.
  7. De vergadering wordt geleid door de voorzitter. Indien deze afwezig is voorzien de aanwezige bestuurders in de leiding van de vergadering. Tot dat moment wordt de vergadering geleid door de in leeftijd oudste aanwezige bestuurder.
  8. De secretaris notuleert de vergadering. Bij afwezigheid van de secretaris wordt de notulist aangewezen door degene die de vergadering leidt. De notulen worden vastgesteld en getekend door degenen, die in de vergadering als voorzitter en notulist hebben gefungeerd. De notulen worden vervolgens bewaard door de secretaris.
  9. Toegang tot e vergadering van het bestuur hebben de in functie zijnde bestuurders en degenen die daartoe door het bestuur zijn uitgenodigd.

Artikel 7, Bestuur: besluitvorming

  1. Het bestuur kan in een vergadering alleen besluiten nemen indien de meerderheid van de in functie zijnde bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich in een vergadering door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen nadat een schriftelijke, ter beoordeling van de voorzitter van de vergadering voldoende, volmacht is afgegeven. Een bestuurder kan daarbij slechts voor één andere bestuurder als gevolmachtigde optreden.
  2. Is in een vergadering niet de meerderheid van de in functie zijnde bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd dan wordt een tweede vergadering bijeengeroepen, te houden niet eerder dan twee ne niet later dan vier weken na de eerste vergadering. In deze tweede vergadering kan ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders worden besloten omtrent de onderwerpen welke op de eerste vergadering op de agenda waren geplaatst. Bij de oproeping tot de tweede vergadering moet worden vermeld dat en waarom een besluit kan worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.
  3. Zolang in een vergadering alle in functie zijnde bestuurders aanwezig zijn, kunnen geldige besluiten worden genomen over alle aan de orde komende onderwerpen, mits met algemene stemmen, ook al zijn de door de statuten gegeven voorschriften voor het oproepen en houden van de vergaderingen niet in acht genomen.
  4. Besluiten van het bestuur kunnen in plaats van in een vergadering ook schriftelijk worden genomen. Dat kan ook langs de elektronische weg. Bij het nemen van een besluit op deze wijze moeten alle bestuursleden in het te nemen besluit gekend zijn.
  5. Het bestuur kan ook buiten vergaderingen besluiten nemen. Van een aldus genomen besluit wordt door de secretaris een relaas opgemaakt, dat na mede ondertekening door de voorzitter als notulen wordt bewaard.
  6. Iedere bestuurder heeft het recht tot het uitbrengen van één stem. Voor zover deze statuten geen grotere meerderheid voorschrijven worden bestuursbesluiten genomen met volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.
  7. Alle stemmingen in een vergadering geschieden mondeling, tenzij één of meer bestuurders vóór de stemming een schriftelijke stemming verlangen. Schriftelijke stemming geschiedt bij ongetekende, gesloten briefjes.
  8. Blanco stemming worden beschouwd als niette zijn uitgebracht. IN alle geschillen omtrent stemming beslist de voorzitter van de vergadering.

Artikel 8, Bestuur: defungeren

Het bestuur defungeert:

  1. door zijn overlijden of indien de bestuurder een rechtpersoon is, door haar ontbinding of indien zij ophoudt te bestaan;
  2. door het verlies van het vrije beheer van het vermogen;
  3. door zijn aftreden;
  4. door ontslag door de gezamenlijke overige bestuurders;
  5. door ontslag op grond van ertikel2:298 Burgelijk Wetboek.

Artikel 9 vertegenwoordiging

  1. Het bestuur vertegenwoordigt de stichting.
  2. De vertegenwoordigingsbevoegdheid komt mede toe aan twee gezamenlijk handelende bestuurders.
  3. Tegen een handelen in strijd met artikel 5 kan tegen derden beroep worden gedaan.
  4. Het bestuurd kan volmacht verlenen aan één of meer bestuurders, alsook aan derden, om de stichting binnen de grenzen van die volmacht te vertegenwoordigen

Artikel 10, Boekjaar en jaarstukken

  1. het boekjaar van de stichting is gelijk aan het kalenderjaar.
  2. het bestuur is verplicht van de vermogenstoestand van de stichting en van alles betreffende de werkzaamheden van de stichting, naar de eisen die voortvloeien uit deze werkzaamheden, op zodanige wijze een administratie te voeren en de daartoe behorende boeken, bescheiden en andere gegevensdragers op zodanige wijze te bewaren, dat daaruit te allen tijde de rechten en verplichting en van de stichting kunnen worden gekend.
  3. Het bestuur is verplicht om jaarlijks, zes maanden na afloop van het boekjaar de balans en de staat van baten en lasten van de stichting te maken, op papier te stellen en vast te stellen. Het bestuur is bevoegd deze termijn eenmalig te verlengen met een periode van vier maanden. De balans en staat van baten en lasten worden onderzocht door een door het bestuur aangewezen accountant dan wel een andere onafhankelijke deskundige. Deze deskundige breng omtrent zijn onderzoek verslag uit aan het bestuur en geeft de uitslag van zijn onderzoek.
  4. Het bestuur is verplicht de in de voorgaande leden bedoelde boeken, bescheiden en andere gegevensdragers gedurende zeven jaren te bewaren.
  5. de op een gegevensdrager aangebrachte gegevens, uitgezonderd de op papier gestelde balans en staat van baten en lasten, kunnen op een andere gegevensdrager worden overgebracht en bewaard, mits de overbrenging geschiedt met juiste en volledige weergave der gegevens en deze gegevens gedurende de volledige bewaartijd beschikbaar zijn en binnen redelijk tijd leesbaar kunnen worden gemaakt.

Artikel 11, Reglement

  1. Het bestuur is bevoegd een reglement vast te stellen, waarin die onderwerpen worden geregeld, die naar het oordeel van het bestuur (nadere) regeling behoeven.
  2. Het reglement mag niet met de wet of deze statuten in strijd zijn.
  3. Het bestuur is bevoegd het reglement te wijzigen of te beëindigen
  4. Op de vaststelling, wijziging en beëindiging van het reglement is het bepaalde in artikel 12 lid 1 van toepassing.

Artikel 12, Statutenwijziging

  1. Het bestuur is bevoegd deze statuten te wijzigen. Een besluit tot statutenwijziging moet met algemene stemmen worden genomen in een vergadering waarin alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.
  2. De wijziging moet op straffen van nietigheid bij notariële akte tot stand komen. Iedere bestuurder afzonderlijk is bevoegd de desbetreffende akte te doen verlijden.
  3. De bestuurders zijn verplicht een authentiek afschrift van de wijziging en de gewijzigde statuten neer te leggen ten kantoren van het handelsregister.

Artikel 13, Ontbinding en vereffening

  1. Het bestuur is bevoegd de stichting te ontbinden.
  2. Een besluit tot ontbinding moet met algemene stemmen worden aangenomen in een vergadering waarin alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.
  3. Indien het bestuur besluit tot ontbinding wordt tevens de bestemming van het liquidatiesaldo vastgesteld. In andere gevallen van ontbinding wordt de bestemming van het liquidatiesaldo door de vereffenaars vastgesteld. Het liquidatiesaldo dient te worden besteed ten behoeve van een algemeen nut beogende instelling (ANBI) met een soortgelijke doelstelling of ten behoeve van een buitenlandse instelling die uitsluitend of nagenoeg uitsluitend het algemene nut beoogt en die een soortgelijke doelstelling heeft.
  4. Na ontbinding regelen de bestuurders de vereffening, tenzij bij het besluit tot ontbinding anderen tot vereffenaars zijn aangewezen.
  5. Na afloop van de vereffening blijven de boeken en bescheiden van de ontbonden stichting gedurende de bij de wet voorgeschreven termijn onder berusting van de door de vereffenaars aangewezen persoon.

Artikel 14, Rechtskeuze

Op deze akte is het Nederlands recht van toepassing.

Artikel 15, Slotbepaling

  1. In alle gevallen, waarin zowel de wet als deze statuten niet voorzien, beslist het bestuur.
  2. Onder schriftelijk wordt in deze statuten verstaan elk via de gangbare communicatiekanalen overgebracht bericht, waarvan uit geschrift blijkt of kan blijken.

Slotverklaring

Ten slotte verklaarden de verschenen personen dat bij deze oprichting:

  1. Het eerste boekjaar van de stichting eindigt op eenendertig december tweeduizendnegentien.
  2. Het bestuur bestaat uit drie bestuurders;
  3. voor de eerste maal zijn bestuurders, in de achter hun naam vermelde functie:

a. Elvera van Leeuwen, voornoemd, vervult de functie van voorzitter.
b. Mirjam Zippora Koornneef, wonende te 3028 VE Rotterdam, Fluitstraat 8C, geboren te Rotterdam op drieëntwintig oktober negentienhonderd tweeëntachtig, ongehuwd e niet geregistreerd als partner, vervult de functie van secretaris/penningmeester.
c. Raimond Hubert Jozef Aloys Kuckelkorn, wonende te 3134 GH Vlaardingen, Callenburghstraat 106, geboren te Kerkrade op dertien maart negentienhonderd negenenvijftig, ongehuwd en niet geregistreerd als partner, vervult de functie bestuurslid.

SLOT

De verschenen persoon is mij, notaris, bekend. De identiteit van de bij deze akte betrokkenen verschenen personen is door mij, notaris, aan de hand van de hiervoor gemelde en daartoe bestemde documenten vastgesteld. Deze akte is verleden te Capelle aan den IJssel op de datum in het hoofd van deze akte vermeld. De inhoud van de akte is aan de verschenen personen opgegeven en toegelicht. De verschenen personen hebben eenparig verklaard op volledige voorlezing van de akte geen prijs te stellen, tijdig voor het verlijden van de inhoud van de akte te hebben kennisgenomen en met de inhoud in te stemmen. Vervolgens is deze akte onmiddellijk na beperkte voorlezing door de verschenen personen en mij, notaris, ondertekend.

De afbeelding van een man met een blinddoek over zijn ogen, vergruisd vanaf zijn linker kans naar alleen nog maar een paar stippeltjes. Dit symboliseerd het zicht dat steeds verder afneemt. De foto is beperkt met een groen geel verloop over de foto, zodat deze goed bij de huisstijl van de website past.

Waar zou je meer over willen weten?

We komen graag in contact met je

Wil je ons iets vragen of melden, stuur ons dan een e-mail, dan nemen we desgewenst contact met je op!

Keep in touch

We staan graag voor je klaar, stuur ons gerust een mail met vragen, opmerkingen of leuke nieuwtjes.
Email: info@orenenogentekort.nl
Web: www.orenenogentekort.nl
Privacy verklaring

Snel door
  • Welkom
  • Onze projecten
  • Beeld in Geluid
  • Nieuws
  • Zintuiglijke stadswandelingen
  • Museum4all
  • ‘Met een frisse blik!’
Ons laatste nieuws
  • Hoe is dit allemaal ontstaan?
    januari 01, 2022
  • BiG komt eraan!
    september 09, 2021
Wij zijn partner van
Het logo van toegankelijke recreatie Bekijk voor al onze partners onze partnerpagina
© 2019 Social Care. All Rights Reserved
Design By Grace Themes
Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. We gaan er vanuit dat je hier mee akkoord gaat maar je kunt je voorkeuren aanpassen. Cookie settingsAccepteren
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN
Accessibility by WAH