Het slavernij verleden van Haarlem

Stadswandeling centrum Haarlem

Marijke bij een uithangbord van een drogisterij in Haarlem

Wat hebben slavernij, de VOC en Haarlem met elkaar te maken?
Haarlem is inmiddels een stad voor iedereen, je vind er leuke straatjes, oude panden, musea en leuke restaurantjes. De stadswandeling vliegt zo voorbij, omdat er van alles te zien, proeven, ruiken en voelen is.
Laat mij je Haarlem zien en kennen, zoals je haar nog niet eerder hebt ervaren! 

Algemene informatie

  • Startpunt: Parklaan 34, Haarlem
  • Duur: 1,5 uur
  • Groepsgrootte: 4 tot 10 personen
  • Kosten: per persoon € 12,50 / per groep € 80,00

Deze wandeling wordt gegeven door onze stadsgids Marijke Scheffener

Heeft u wel zin in een nieuwe ervaring en wilt u met uw eigen groep deze wandeling boeken?

Stuur ons dan een e-mail en plan samen met ons een geschikt moment om deze wandeling te beleven. U kunt ons contacten via stadswandeling@orenenogentekort.nl dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Twee handen die tot vuisten zijn gevouwen, vormen het gebaar voor werken.

Wanneer je het geluid uit kan zetten en geniet in stilte.

Als je een stadstour boekt, dan doe je dat het liefst met een gids die je eigen taal spreekt. Onze hands-on tours bieden daarom een gids die zijn verhaal vertelt in gebarentaal. Maar dat maakt onze hands-on tours. daarmee niet minder interessant voor horende mensen.

De hands-on tours van Stichting Oren en Ogen tekort zijn opgezet om mensen een unieke stadsbeleving te bieden. Om dit toegankelijk te kunnen maken voor iedereen kan een gebarengids niet ontbreken. Door op pad te gaan met een doof persoon die zijn verhalen in gebaren vertelt, komt de stad in de taal al tot leven. Gebarentaal is heel beeldend en er iets niets leuker dan de gebaren voor woorden te leren. Maak kennis met de dovencultuur en kom er achter dat je een heel eind komt in je communicatie met je handen en de juiste mimiek.

De Hands-on tours zijn bedoeld om te verrassen, te verbazen en verwonderen. Onze getrainde sensory guides nemen je mee op een zintuiglijke wandeling waar we je een beeld van de stad laten vormen met al je zintuigen. Een tour die voor iedereen geschikt, horend en doof. Wij zorgen dat er altijd een tolk bij is om te vertalen.

Ga mee en beleef de stad in gebaren!

Wil je meer informatie over onze stadswandelingen of een wandeling op maat boeken?

Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen aan stadswandeling@orenenogentekort.nl

Ga naar de inhoud