Stromend Rotterdam

Stadswandeling omgeving Erasmusbrug

Een wandeling waarbij de zintuigen worden geprikkeld en een beperking geen beperking hoeft te zijn. Een beleving rondom het Rotterdamse Maaswater door heden en verleden.

De watertaxi laat een wit schuimend spoor achter in het water met op de horizon de Erasmusbrug en andere inconische gebouwen van Rotterdam

Vanuit de eerste gedempte haven van Rotterdam maken we deels per watertaxi een kleine reis op- en over het Rotterdamse Maaswater, door heden en verleden, langs oude boten tot hypermoderne cruises, van authentiek hotel New York tot het grootste wooncomplex van Nederland, de verticale stad “De Rotterdam” van Rem Koolhaas. 
In deze rondleiding van ongeveer 500m2 is alles te vinden wat Rotterdam vertegenwoordigt. De daadkracht van de arbeiders, de droom van een mooie toekomst, de wederopbouw na WO2, de Maas en de haven die Rotterdam tot een wereldstad maakte. 

Algemene informatie:

  • Startpunt: Lobby Inntel Hotel, Leuvehaven 80, 3011 EA Rotterdam
  • Duur: 1,5 uur
  • Groepsgrootte: 4 tot 10 personen
  • Kosten: per persoon € 15,00 (incl. Watertaxi)

Heeft u wel zin in een nieuwe ervaring in de stad Rotterdam? Stuur ons dan een e-mail en plan samen met ons een geschikt moment om deze wandeling te beleven. U kunt ons contacten via stadswandeling@orenenogentekort.nl dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gwen Smit

Afgelopen zaterdag 10 oktober heb ik de Hands-on tour “Stromend Rotterdam” gewandeld.
 
De tour was enorm interessant, en bracht ons langs een aantal prachtige stukjes Rotterdam. Ik was al wel bekend met de omgeving, maar de geschiedenis minder. Bij elk punt waar we stopten werd iets verteld wat leuk was om te weten, iets om over na te denken, of iets wat het heden van Rotterdam informeert. De zintuigelijke onderdelen (een discussie na de rit met de watertaxi, een stuk wandelen langs de Rijnhaven met geluiddempende koptelefoon) vond ik goed gekozen, en hebben mij als horende zeker aan het nadenken gezet.
 
De gids, Gera Vonk-Huisjes, wist de onderwerpen te brengen op een manier die zowel informatief als grappig was. Ze wist de aandacht van de groep goed te houden en kon haar kijk op de wereld als dove vrouw goed uitleggen. Bovendien zorgde ze er goed voor dat één van de deelnemers aan de tour met een visuele beperking de tour toch goed kon volgen en zo min mogelijk last had van de omgeving.
 
Ik heb genoten van de tour, en zou hem zeker aanbevelen.
 
Hoogachtend,
Gwen Smit
Ga naar de inhoud