Kachiri van Zwam

Met een brede glimlach staat Kachiri voor een schilderij. Haar donkerbruine lange haar zit in een staart en op haar neus staat een rode bril. deze past mooi bij haar rode shirt onder grijzen colbair

Ik ben Kachiri van Zwam en ben een groot liefhebber van kunst. Binnen mijn werkzaamheden als educatiemedewerker bij Museum Boijmans Van Beuningen en rondleider bij diverse culturele instellingen, staan inclusiviteit en toegankelijkheid hoog in het vaandel.

 

Na diverse ontmoetingen ontwikkelde de samenwerking tussen Elvera en mij zich op natuurlijke wijze in gesprekken over inclusiviteit en toegankelijkheid binnen de museumwereld voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking. Binnen de Stichting Oren en Ogen tekort resulteert dit zich in waardevolle gesprekken, adviezen en sparringsmomenten waarbij ook telkens de behoefte en mogelijkheden binnen de museumwereld centraal staan. Samen proberen we de toegankelijkheid van musea in kaart te brengen via onze pagina Museum4all, en proberen we andere musea in Nederland over de streep te halen om ook iets te doen voor onze doelgroep. Daarnaast ben ik een van de gidsen van de wandelingen die wij organiseren.

Ga naar de inhoud