Gera Vonk – Huisjes

Een bewerkte foto van Gera waarbij haar gebarende handen dubbel zijn weergegeven, deels foto echt en deels als een soort van getekende versie. Door de zwart achtergrond springt zij eruit.

Graag wil ik mezelf voorstellen: het is voor dove mensen belangrijk om persoon voor te stellen en laten zien wie ik ben. Tijdens het gidsen wil ik vooral met jullie mijn kennis delen, mijn vaardigheden en vertellen wat gebarentaal is. En dat alles doe ik in gebarentaal. Gebarentaal is mijn eerste taal die ik moedertaal noem. Ikzelf ben volledig doof, geen van de gehoormiddelen kan mij helpen om het met een beetje rest gehoor te kunnen luisteren, echter, dat mis ik het niet.

 

Vanuit mijn ervaring als doof persoon wil ik graag met jullie delen hoe ik dit beleef, als doof persoon, hoe ik dag in dag uit beleef. Naast mijn doofheid, wil ik jullie ook kennis over stad vertellen in gebarentaal, naast gebarentaal leg ik jullie ook uit waarom de gebarentaal ontstaan, en enkele gebaren-schatten jullie aanleren. Behalve dit, wil ik ook mijn cultuur, de dovencultuur met jullie delen.  Kortom:  het wordt echt leuk met mij als SUPERgids!

 

Maak alvast kennis met Gera in onderstaande video.

Ga naar de inhoud