Afrikaanse vrouwen in gele traditionele jurken zingend achter een microfoon

Afrika Museum

Het Afrika Museum in Berg en Dal laat bezoekers van alle leeftijden kennis maken met Afrikaanse kunst en culturen. Het museum bestaat uit een Binnenmuseum met tijdelijke en vaste tentoonstellingen en een buitenmuseum met woonerven en kampementen uit verschillende Afrikaanse landen. Hier vinden ook regelmatig muziek-, dans- en theatervoorstellingen plaats.

Read More

Het vier verdiepingen hoge stenen gebouw met links en rechts een toren en in het middendeel de entree met een groot bord boven de deur met daarop de tekst Tropen museum

Tropenmuseum

In het Tropenmuseum vind je de mooiste verhalen en voorwerpen van over de hele wereld. Je maakt er een reis door de tijd en de wereld en maakt zo kennis met uiteenlopende culturen en het dagelijks leven van mensen ver weg.

Read More

Het logo van het Centraal museum

Centraal Museum

Centraal Museum Utrecht, open huis vol ontdekkingen. Van Scorel tot Bruna tot Viktor & Rolf. Van Rietveld tot Utrechtse Caravaggisten, van Bloemaert tot Marlene Dumas. Klassiek naast modern, vormgeving naast Utrechtse stadsgeschiedenis, experimenteel naast monumentaal. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt. Laat je verrassen.

Read More

Een foto van de buitenkant van het museum. Een wit sierlijk gebouw van 4 verdiepingen hoog

Wereldmuseum

Het Wereldmuseum is het museum voor niet-westerse kunst in Rotterdam. Alle zintuigen komen er aan bod. Het museum heeft een vaste opstelling met 1.800 topstukken uit de hele wereld en organiseert jaarlijks spraakmakende thematentoonstellingen.

Read More

Ga naar de inhoud