Het nieuwe hart van Rotterdam

Stadswandeling omgeving station Blaak

We staan hier op de geboorteplek van Rotterdam: met beide voeten stevig op de oude bedding van de Rotte. Als je nu je linkerhand strekt met gespreide vingers, dan wijst elke vingertop naar een van de vijf bijzondere gebouwen van het NIEUWE hart van Rotterdam. Deze zijn gebouwd tussen 1980 en 2014 . U kent vast de Kubuswoningen en de Markthal”.

Joan bij een bord met de tekst: Hé wat is dit? Is dit nou een paleis, of is dit een Kermis? Piet Blom

Zo begint  deze  unieke , zintuigelijke tour , waarbij we meer dan  alleen onze ogen gebruiken. Zo kunt u de vormen van de Blaaktoren , de kubuswoningen  en de Markthal (in miniatuur) zelf tot in detail aftasten, luistert u naar het hart van Rotterdam en leert u de fascinerende geuren en kleuren van de Markthal kennen.

Zin om het nieuwe hart “met andere ogen” te leren kennen? Dan ben ik graag uw gids bij  uw verkenning van van de architectonische hoogtepunten.

Ik ben Joan Titarsolej, woon en werkte inmiddels 30 jaar met veel plezier in het  hart van deze dynamische stad.
In deze jaren verloor ik stap voor stap mijn zicht, maar niet mijn nieuwsgierigheid en liefde voor Rotterdam. Dit deel ik graag met u.

En wie weet bent u het na onze ontdekkingstocht eens met Jules Deelder:

“Rotterdam is niet te filmen, Rotterdam is veels te ech!”
Of
Heeft u uw beleving van het nieuwe hart verwoord in een Haiku.

Algemene informatie

  • Startpunt: Grote Markt Rotterdam
  • Duur: 1,5 uur
  • Groepsgrootte: 4 tot 10 personen
  • Kosten: per persoon € 12,50 / per groep € 80,00

Heeft u wel zin in een nieuwe ervaring in de stad Rotterdam? Stuur ons dan een e-mail en plan samen met ons een geschikt moment om deze wandeling te beleven. U kunt ons contacten via stadswandeling@orenenogentekort.nl dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ga naar de inhoud