Hoog, groot en klein rondom het plein

Stadswandeling omgeving station Blaak

Een verrassende wandeling rondom het marktplein tussen Blaak en Hoogstraat met een zintuigelijke verkenning  van de iconische gebouwen: de Centrale Bibliotheek, de Blaak Toren en Kubuswoningen, het Station Blaak en de monumentale Markthal.

De gids en pilotdeelnemers staan aan de voet van het beeld dat een ode is aan Marten Toonder

Een wandeling waarbij alle zintuigen worden gebruikt, een beleving van de bijzondere gebouwen rondom het marktplein, het nieuwe hart van Rotterdam. Vanaf de oudste plek in Rotterdam ontdekken we de geschiedenis, maar vooral het nieuwe hart Van Rotterdam: De hoogte (ja, even de trappen op naar de Kubuswoningen), de grootte: de enorme ruimte van de Binnen Rotte en niet te vergeten de monumentale Markthal. Maar, het zijn vooral de kleine dingen, de (voelbare, hoorbare, geurende) details die deze wandeling uniek maken. De hoorbare rust op het pleintje onder de Kubuswoningen, de voelbare trillingen van trein en metro en wat ruik je voor bijzondere geuren in de Markthal? 

Kortom: de architectuur iconen van het nieuwe Rotterdamse hart “anders bekeken”.

Algemene informatie:

  • Startpunt: Grote Markt Rotterdam
  • Duur: 1,5 uur
  • Groepsgrootte: 4 tot 10 personen
  • Kosten: per persoon € 12,50 / per groep € 80,00

Wilt u vooraf alvast wat meer lezen over de bezienswaardigheden die u gaat bezoeken, download dan het informatie bestand

Heeft u wel zin in een nieuwe ervaring in de stad Rotterdam? Stuur ons dan een e-mail en plan samen met ons een geschikt moment om deze wandeling te beleven. U kunt ons contacten via info@orenenogentekort.nl dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Lettertype formaat aanpassen
Contrast