Miljoenenlijn

Op een met groen begroeide helling rijd een ouderwets zwarte stoomtrein. Een grote rookpluim komt uit de grote schoorsteen voorop de trein.

De Miljoenenlijn is een prachtige spoorlijn dwars door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Stap in en beleef een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein. Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en maak een nostalgische reis terug in de tijd. Beleef de romantiek van het reizen uit lang vervlogen tijden en droom weg in het luxe pluche van onze 1e klasse rijtuigen... De Miljoenenlijn, een ijzersterke beleving!

Locatie:Stationstraat 22, 6369 VJ Simpelveld
Routebeschijving
Website:https://www.miljoenenlijn.nl/
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aanraken toegestaan
  • Geleidehonden toegestaan
  • Invalideparkeerplaats
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelvriendelijk
  • Rondleidingen op maat
  • Speciale rondleidingen

Hoe toegankelijk is dit museum?

De vrijwilligers van de Miljoenenlijn willen dat iedereen een rit kan maken met de stoomtrein. Om een reis voor gasten met een beperking of voor (groot)ouders met kleine kinderen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, zijn er speciale voorzieningen. Bovendien staan de vrijwilligers altijd klaar om een helpende hand toe te steken.

Treinen

De treinwagons van de Stoomtrein zijn voor mensen met een lichamelijke beperking prima toegankelijk. Hiervoor hebben wij in een van de rijtuigen een speciale loopplank aangebracht. Ook kleine kinderen en ouders met een kinderwagen kunnen hier gemakkelijk in en uit de trein stappen. In het rijtuig zelf is er voldoende ruimte voor een aangename treinreis door het Zuid-Limburgse Heuvelland.
Momenteel wordt er druk gewerkt om ook de historische Railbus voor rolstoel en kinderwagen toegankelijk te maken.

Parkeren

De Miljoenenlijn beschikt op Station Simpelveld over drie parkeerplaatsen voor gasten met een beperking. Twee bevinden zich vooraan op het parkeerterrein, de derde plaats is direct naast onze brasserie. Ook op de stations Wijlre-Gulpen en Schin op Geul zijn enkele speciale parkeerplekken ingericht.

Iedereen die in het bezit is van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart kan hiervan gebruikmaken.

Toiletten

Op Station Simpelveld is een aangepast toilet aanwezig voor onze minder valide reizigers. Dit toilet is uitgerust met een extra brede deur, armleuningen en een noodalarm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Skip to content