Help jij het BiG team groeien?

In elk dorp, in elke stad kun je het wel vinden: Kunst in de openbare ruimte. Kunst die altijd bekeken kan worden. Het is onze grote droom om al die kunst toegankelijk te maken met een BiG beschrijving, maar dat is erg veel werk. Wij kunnen jouw hulp daar goed bij gebruiken.

Word jij een BiG beschrijver?

Vind jij het leuk om kunst met andere ogen te bekijken en lijkt het je een leuke uitdaging om daar een objectieve maar duidelijke beschrijving van te maken? Kun jij de juiste woorden vinden om een abstract werk te beschrijven zodat iemand er een beeld van kan vormen zonder dat die het beeld kan zien? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe BiG-beschrijver.

Wij bieden je een training waarin je de eerste stappen leert van een goede beeldbeschrijving. Met onze tips en trics kun je aan de slag om de beelden in je eigen omgeving te voorzien van een BiG-beschrijving. Je hoeft deze alleen maar uit te schrijven, het omzetten naar een audiobestand verzorgen wij met behulp van spraaksoftware. Op die manier hebben we altijd dezelfde kwaliteit voor onze geluidsbestanden.

Een illustratie van een vrouw op een bankje met allemaal vewijzingen in woorden en voorwerpen die aangeven wat een goede beeldbeschrijver is.

Heb je interesse, stuur dan een e-mail aan info@orenenogentekort.nl, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ga jij een stapje verder?

Gemeente Den Haag en Gemeente Rotterdam zijn de eerste gemeenten die zich achter BiG hebben geschaard. Zij willen dat de kunst toegankelijk is voor iedereen. Graag zouden we meer gemeenten zover willen krijgen dat ook zij ons ondersteunen om de kunst in de openbare ruimte te voorzien van een beeldbeschrijving. Hiervoor moeten we in gesprek met de juiste partijen binnen een gemeente en aanvragen doen voor financiering en ondersteuning. Ook daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken, want jij kent de weg in jouw gemeente beter dan wie dan ook.

Laat het ons weten als je dát stapje verder wilt gaan en ook wilt helpen bij de aanvragen om het project als een olievlek over Nederland te laten verspreiden.

Stuur dan een e-mail aan info@orenenogentekort.nl, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ga naar de inhoud